Aanpak

Bekijk het crematieproces van je huisdier

1. Brengen of laten ophalen

Uw huisdier naar Sint-Truiden brengen kan van maandag tot vrijdag tussen 6u30 en 20u30 en op zaterdag tussen 10u en 13u na telefonisch contact.

In Rotselaar en Herzele kan dit van maandag tot vrijdag in de namiddag. Of op zaterdag in de voormiddag. Let op: Gelieve altijd telefonisch een seintje te geven alvorens u langskomt want in Rotselaar en Herzele werken wij enkel op afspraak.

Indien gewenst komen wij uw diertje ook bij uw thuis of bij de dierenarts ophalen. Er zijn twee tarieven geldig, afhankelijk van het gewenste tijdstip van ophaling. Wij werken altijd uiterst respectvol: we halen uw dier op in een mandje en niet in een plastic zak!

2. Persoonlijk afscheid

Indien gewenst wordt uw huisdier in één van onze afscheidsruimtes op een natuurlijke manier opgebaard voor een laatste groet. Dit gebeurt op een bedje, op een zeer serene manier met bloemetjes en kaarsjes. Wij raden ook aan om andere dieren mee te brengen tijdens het afscheid, zodat zij ook de mogelijkheid krijgen om te ruiken dat hun vriendje er niet meer is.

Na het afscheid kan u indien gewenst uw huisdier begeleiden naar de crematiezaal zodat u tot het laatste moment bij hem kan zijn.

U kan tijdens de crematie plaatsnemen in een aparte wachtruimte waar water en koffie gratis aangeboden worden. U kan ook een wandeling gaan maken in het mooie Haspengouw en later terugkomen voor het ophalen van de urne.

3. Individuele crematie

Uw huisdier wordt nadien alleen gecremeerd, dus niet samen met andere dieren. Wij geven je graag de volle 100% zekerheid! De crematies vinden altijd plaats in Sint-Truiden. Indien u uw huisdier in Rotselaar binnenbrengt zal het met een speciale koelwagen gratis naar Sint-Truiden gebracht worden. Ontdek wat inbegrepen is in de prijs.

De duur van een crematie is van verschillende factoren afhankelijk zoals gewicht, ouderdom, medicatie,... Maar de gemiddelde duur is één à twee uur. Let wel: soms duurt de afkoeling van de as bijna even lang als de crematie zelf.

Indien gewenst mag u uw huisdier tot het laatste moment vergezellen tot aan de crematie-oven. Dit is uiteraard niet verplicht.

Prijzen

4. Asbestemming

Na de crematie krijgt u de as van uw huisdier terug. Hier kan u volgende mee doen:

  • U kan de as meenemen en thuis een plaats geven (in een urne).
  • De as kan uitgestrooid worden op onze uitstrooiweide.
  • U kan de as uitstrooien of begraven op een plaats die voor u of uw huisdier een speciale betekenis heeft.
  • U kan een gedeelte meenemen in een herdenkingsjuweeltje, een knuffelsteentje of mini-urne. Op die manier creëert u een gevoel van verbondenheid met uw dierbare vriend.

De urnen kunnen bij ons vrijblijvend aangekocht worden.

Shop